Żywienie uczestników Światowych Dni Młodzieży – Kraków 2016 w obiektach innych niż zakłady żywienia zbiorowego

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom osób, stowarzyszeń i grup inicjatywnych z powiatu brzeskiego, zaangażowanych w przygotowania tegorocznych Światowych Dni Młodzieży – Kraków 2016 oraz w odpowiedzi na coraz liczniej pojawiające się zapytania o warunki żywienia pielgrzymów uczestniczących w powyższym przedsięwzięciu, Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Brzesku, bazując na materiałach opracowanych przez Główny Inspektorat Sanitarny w Warszawie, przygotował poradnik, w którym zawarto wytyczne higieniczne dla bezpiecznej produkcji żywności w obiektach innych niż obiekty żywienia zbiorowego. Prowadzący żywienie pielgrzymów, ale też zainteresowani szeroko pojętą tematyką produkcji żywności z zachowaniem właściwych standardów higienicznych, znajdą w załączeniu powyższe opracowanie.

Osoby poszukujące bardziej skondensowanych informacji odnośnie warunków przygotowania żywności bezpiecznej dla zdrowia, odsyłamy do artykułu Pana Piotra Pokrzywa, Kierownika Oddziału  Nadzoru Higieny Żywności, Żywienia i Procesów Nauczania w Wojewódzkiej Stacji Sanitarni-Epidemiologicznej w Krakowie, zamieszczonego na stronie: http://wsse.krakow.pl/strona/index.php/obszary-dzialan/swiatowe-dni-mlodziezy/438-wytyczne-do-przygotowywania-zywnosci-bezpiecznej-dla-zdrowia

Pliki do pobrania
Download this file (Wytyczne.pdf)Wytyczne.pdf

Kontakt

Sekretariat:
tel. (+48 14) 66-30-743
fax (+48 14) 68-63-310
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

> więcej

2019  Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Brzesku